Over mij

Aangenaam, mijn naam is Eerde Kalsbeek.

Al op jonge leeftijd had ik een passie voor toetsinstrumenten: piano, kerkorgel en vleugel. Aanvankelijk heb ik een opleiding bouwkunde gevolgd en ben ik mijn werkzame carrière hiermee begonnen. Deze werkzaamheden heb ik omgebogen in de richting van pianostemmen en reparatie door in Emmen de opleiding pianotechniek te volgen. Verder heb ik mij in dit vak bekwaamd door het volgen van seminars en cursussen. Op het gebied van stemmen van vleugel en piano heb ik het CPT-certificaat behaald. Hierdoor ben ik mij de laatste jaren steeds vollediger gaan toeleggen op het stemmen van piano en vleugel.

Ik ga voor een optimaal resultaat. Naast mijn inzicht en oren gebruik ik ook een digitaal stemapparaat: Het stemapparaat brengt mij net als met een routeplanner snel tot in de buurt van de juiste toon. Voor de exacte toonhoogte gebruik ik dan mijn oren. Op die manier haal ik het uiterste uit mijn vaardigheden én uit uw instrument.

Daarvoor is regelmatig stemonderhoud nodig. Minimaal 1x per jaar de piano of vleugel laten stemmen is absoluut nodig. En niet alleen voor de klank, want tijdens het stemmen wordt meteen defecten in het mechaniek opgemerkt.